Dakpanvervanging FB Pixel

FAQ

Veel gestelde vragen

De levensduur van dakpannen kan sterk variëren afhankelijk van het type materiaal waarvan ze zijn gemaakt, de kwaliteit ervan en de omgevingsfactoren. Over het algemeen gaan dakpannen behoorlijk lang mee:

  • Betonnen dakpannen: Meestal hebben ze een levensduur van 30 tot 50 jaar, afhankelijk van de kwaliteit en de mate van blootstelling aan verschillende weersomstandigheden.
  • Keramische (gebakken) dakpannen: Deze hebben doorgaans een langere levensduur, ergens tussen 50 en 100 jaar of zelfs langer. Hun duurzaamheid hangt ook af van de kwaliteit van het materiaal en de installatie.

Andere factoren, zoals blootstelling aan zonlicht, regen, wind, en het onderhoud van het dak, spelen ook een rol in de levensduur van dakpannen. Regelmatige inspectie en onderhoud kunnen de levensduur van dakpannen verlengen.

Het beste type dakpannen voor jouw huis hangt af van verschillende factoren, waaronder de stijl van je huis, het klimaat in jouw regio, je budget en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn een paar overwegingen voor verschillende soorten dakpannen:

  1. Keramische dakpannen: Deze zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren en stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende architecturale ontwerpen.
  2. Betonnen dakpannen: Betaalbaar en stevig, ze hebben een redelijke levensduur. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen, hoewel sommigen vinden dat ze na verloop van tijd kleur kunnen verliezen.
  3. Leisteen dakpannen: Ze zijn duurzaam, hebben een lange levensduur en geven een elegant uiterlijk aan je huis. Echter, ze zijn vaak duurder in aanschaf en vereisen mogelijk extra structurele ondersteuning vanwege hun gewicht.

Wilt u nieuwe dakpannen, maar u bent er nog niet uit. Wij helpen u graag om het beste type dakpannen te kiezen, rekening houdend met de esthetiek, duurzaamheid, en onderhoudsvereisten die passen bij jouw huis en omgeving.

De uitdrukking "1 op 1 vervangen" betekent dat individuele dakpannen kunnen worden vervangen door nieuwe dakpannen, één voor één, zonder het volledige dakbedekkingssysteem te vervangen. Met dakbedekkingssysteem bedoelen we dan de panlatten en de tengels etc.

Het doel is om de dakpannen te verwijderen en ze te vervangen door nieuwe, waardoor het dak weer in een goede staat komt, zonder de noodzaak van een volledige dakrenovatie. Deze methode wordt toegepast om kosten en tijd te besparen en de levensduur van het dak te verlengen.

Ook word 1 op 1 vervangen soms gebruikt wanneer slechts enkele dakpannen beschadigd, versleten of gebroken zijn. Het doel is om de specifieke aangetaste dakpannen te verwijderen en ze te vervangen door nieuwe dakpannen.

Ja

Wij leveren alle merken en typen dakpannen van alle bekende producenten.

Ja zeker kan dat!

Wij kopen onze dakpannen en materialen groot in en tegen scherpe prijzen. Dit voordeel kunnen wij aan u doorberekenen waardoor wij u zeer scherpe en concurrende offertes aan kunnen bieden. Wij werken uitsluitend met kwaliteitsmateriaal en hierdoor durven wij ook lange garanties af te geven op al ons werk.

Wilt u alleen een levering dakpannen van ontvangen, tegen een zeer gunstig tarief. Vraagt dan gewoon vrijblijvend een offerte bij ons op!

Nee, in veel gevallen is een 1-op-1 vervanging mogelijk. Hierbij renoveren wij uw dak door de oude dakpannen te verwijderen en te vervangen voor een nieuwe beton of klei dakpan. Deze dakpan is dan geschikt voor de bestaande lat afstand, waardoor de panlatten niet vervangen hoeven te worden.

Nee

Helaas! 48 uur is een indicatieve tijd op basis van een “standaard” dak formaat. Bij een groter dak zijn we langer bezig met de werkzaamheden. (bij een kleiner dak zijn we sneller klaar). Wij bespreken dit altijd met de klant, u bent dus voor aanvang van de klus altijd op de hoogte hoe lang een klus ongeveer duurt.

Jazeker.

In combinatie met de dak werkzaamheden kunnen wij bestaande dakramen vervangen of nieuwe dakramen bijplaatsen. Wij maken gebruik van gerenommeerde merken.

Ja!

Meerder kranen zelfs. Deze kranen bieden een enorme arbeidsverlichting voor onze dakdekkers. Daarnaast zorgen de kranen ervoor dat de werkzaamheden vlot verlopen, want het gebruik van de kraan scheelt enorm veel tijd. De kranen die wij gebruiken zijn van aluminium en daardoor niet zwaar. We mogen de kranen vervoeren als reguliere aanhanger en vanwege dit geringe gewicht kunnen we ze gewoon bij u op de oprit plaatsen; geen probleem!

Engobe is een meegebakken dunne vloeibare kleilaag over een goed gedroogde dakpan om deze van een mooie glans te voorzien. Engobe heeft als voordeel dat het dezelfde eigenschappen draagt als de klei van de dakpan. Waardoor de toplaag tijdens uit uitzetten en het krimpen 100% blijft aansluiten op de dakpan. Hierdoor heeft deze dakpan niet alleen een geweldig stevige en onderhoudsvriendelijke top laag, ook heeft deze dakpan een zeer lange levensduur.