Dakpanvervanging FB Pixel

Dakpannen vervangen in Emmer-Compascuum

Koramic Alegra 12 zwart verglaasde dakpannen van Wienerberger leggen in Emmer-Compascuum

In Emmer-Compascuum hebben we een dak van een woning van nieuwe folie, tengels en panlatten voorzien. Folie zorgt ervoor dat vocht dat in de woning aanwezig is naar buiten kan, maar ook dat lekwater buiten blijft. Na het bevestigen van de folie worden de tengels aangebracht. Tengels zijn houten latten die tussen het dakbeschot en de panlatten zitten. Deze latten lopen van nok naar dakvoet en zorgen voor ventilatie onder de dakpannen. Daarnaast laten tengels eventueel lekwater onder de panlatten doorlopen, zodat er geen lekkage kan ontstaan en het dakbeschot en de panlatten niet kunnen rotten.

Nadat alle voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd, kunnen de nieuwe dakpannen worden gelegd. De dakpannen vervangen we door de Koramic Alegra 12 zwart verglaasde dakpan van Wienerberger. Dit is een vlakke dakpan die in het Nederlandse dakenlandschap perfect tot zijn recht komt.

Kenmerken Koramic Alegra 12

  • Vlakke dakpan met overdekkende wel
  • Uitermate geschikt voor renovatiewerkzaamheden
  • In zes (6) verschillende kleuren
  • Verankerd met panhaken

Dakpannen produceren

De verglaasde dakpannen Koramic Alegra 12 heeft een prachtige vormgeving. Bij Wienerberger worden de dakpannen dan ook met veel zorg geproduceerd. Alles valt en staat met de bewerking van de klei. Vervolgens gaat de klei in een panmodel en wordt deze geperst en gedroogd. Als de dakpan goed droog is, gaat deze in de oven om te worden gebakken. Door het bakken verandert de grijs/bruin gedroogde dakpan in een terracotta pan.

Voor het verkrijgen van een verglaasde dakpan, wordt de gedroogde dakpan bewerkt met een kleipap. Aan deze kleipap worden veel glasfritten (glasbestanddelen) toegevoegd. Hierdoor krijgt de dakpan een harde, glasachtige laag. De kleur en de glansgradatie van het glazuur bepaalt Wienerberger zelf.

Vrijblijvende offerte

Dakpanvervanging.nl doet meer dan alleen dakpannen vervangen. Tevens controleren en repareren we het dak en plaatsen of vervangen dakramen. Afhankelijk van de werkzaamheden, is het mogelijk om een project binnen 2 dagen uit te voeren.

Dakpannen laten leggen

Wilt u meer informatie over het mogelijk vervangen van uw dakpannen of dakvernieuwing binnen 48 uur? Vraag ons dan om een vrijblijvende offerte?

Wilt u liever iemand spreken, neem telefonisch contact met ons op via 0599-745002

Dakpannen kopen

Wij leggen niet alleen dakpannen! Wij kopen dakpannen ook zeer scherp in! Wilt u dus alleen maar dakpannen kopen? Misschien kunnen wij u verrassen met een scherpe offerte voor de dakpannen!

Heeft u een andere vraag? Gebruikt u dan a.u.b. ons contactformulier!

Tags

GRATIS EEN OFFERTE?

Ontvang vrijblijvend een gedetailleerd kostenoverzicht voor uw woning en/of situatie - vraag gerust een offerte aan, zonder verplichtingen!

Graag een offerte ontvangen