Dakpanvervanging FB Pixel

In Veenhuizen blauwe Monier dakpannen gelegd

Monier blauw gesmoorde dakpannen leggen in Veenhuizen

In het Drentse dorp Veenhuizen hebben we van de monumentale woning, genaamd ‘Flink en Vlug’, de dakpannen vervangen. Tevens zijn nieuwe tengels, panlatten en folie aangebracht. De oude dakpannen zijn vervangen door Monier OVH 206 blauw gesmoorde pannen. Deze dakpannen geven de authentieke woning een klassieke uitstraling, welke in de meeste gevallen alleen nog te zien is in de schilderijen van de Oud Hollandsche Meesters.

Binnen twee dagen hebben we het dak van de woning naar alle tevredenheid van de eigenaar vernieuwd.

Monier dakpannen

Als we dakpannen vervangen houden we altijd rekening met het karakter van de woning. De dakpannen bepalen mede de uitstraling van het pand. Daarom hebben we voor de woning ‘Flink en Vlug’ in Veenhuizen gekozen voor een klassieke, Hollandse dakpan van Monier. Monier OVH 206 is een traditioneel model, dat al meer dan een eeuw op daken wordt gelegd.

Kenmerken Monier OVH 206

  • Blauw gesmoorde varianten.
  • Rustige, traditionele belijning.
  • Zeer geschikt voor woningen uit de periode van de Nederlandse school.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dakpannen vervangen of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem telefonisch contact met ons op via 0599745002 of vul het contactformulier in.

Wist je dat…

…het dorp Veenhuizen lange tijd was afgesloten van de buitenwereld?

In 1818 werd onder leiding van generaal Johannes van den Bosch in Nederland de Maatschappij van Weldadigheid opgericht. De generaal wilde de armen uit de grote steden verbannen door ze naar het platteland te brengen. Hij wilde ze het vak van boer leren en zelfstandig maken. Daarvoor moesten ze worden opgevoed met tucht en discipline. Op diverse plaatsen werd voor deze klasse kolonies gesticht. Deze zogeheten nieuwe kolonies moesten deze klasse tijdelijk werk bieden in landbouwontginningsprojecten met een re-socialisatietraject.

Drie gestichten

Veenhuizen was een van die kolonies. In 1823 werden hier drie grote gestichten gebouwd, waarvan het Derde Gesticht voor ruim duizend weeskinderen en vondelingen. Een gesticht is een groot vierkant gebouw met een binnenplaats. Buiten de gestichten woonden het personeel en nette gezinnen, die uit vrije wil naar de kolonie waren verhuisd. Ook in het Eerste Gesticht werden wezen geplaatst. Het Tweede Gesticht werd gebruikt voor de opvang van bedelaars en zwervers, ook wel verpleegden genoemd. Deze mensen werden naar Veenhuizen gestuurd om te genezen van het zwerven en bedelen. De meesten verbleven circa drie jaar in de kolonie.

Strafinrichtingen

In 1843 werden de gestichten voor de weeskinderen gesloten. De overheid nam in 1859 de bedelaarsgestichten over, welke werden omgebouwd tot strafinrichtingen ook wel Rijkswerkinrichtingen genoemd. Voor het personeel werd om de inrichtingen heen een klein dorp gebouwd. Vanaf dat moment kon niemand meer vrijwillig Veenhuizen binnenkomen. Wie in Veenhuizen terechtkwam, was gestuurd door de rechter.

In de 20ste eeuw maakten alle ‘verpleegden’ plaats voor gevangenen. Veenhuizen werd een gevangenisdorp. Als je niet in het dorp woonde of werkte, kwam je niet zonder een vergunning in het dorp. Pas in 1984 werd Veenhuizen opgesteld voor bezoekers. Tegenwoordig is in het Drentse dorp alleen nog een Penitentiaire Inrichting (PI) gevestigd.

Huizen in Veenhuizen

Op enige afstand van de gestichten waren grote huizen gebouwd voor hogere ambtenaren. Aan de gevel van de woningen kon men zien wie er woonde. De woning ‘Flink en Vlug’ was de woning van de gymnastiekleraar. De dokter woonde in het huis ‘Toewijding’ en in ‘Kennis is macht’ woonde de onderwijzer. Voor de onderdirecteuren binnen de kolonie werden langs de vaart grote, mooie huizen gebouwd. De directeur bezat een villa dat de naam ‘Klein Soestdijk’ droeg. Tot op de dag van vandaag staan deze woningen nog steeds in Veenhuizen.

Dakpannen laten leggen

Wilt u meer informatie over het mogelijk vervangen van uw dakpannen of dakvernieuwing binnen 48 uur? Vraag ons dan om een vrijblijvende offerte?

Wilt u liever iemand spreken, neem telefonisch contact met ons op via 0599-745002

Dakpannen kopen

Wij leggen niet alleen dakpannen! Wij kopen dakpannen ook zeer scherp in! Wilt u dus alleen maar dakpannen kopen? Misschien kunnen wij u verrassen met een scherpe offerte voor de dakpannen!

Heeft u een andere vraag? Gebruikt u dan a.u.b. ons contactformulier!

Tags

GRATIS EEN OFFERTE?

Ontvang vrijblijvend een gedetailleerd kostenoverzicht voor uw woning en/of situatie - vraag gerust een offerte aan, zonder verplichtingen!

Graag een offerte ontvangen